Як самооцінка дитини впливає на її математичні здібності

Як самооцінка дитини впливає на її математичні здібності

Однак вчені довели, що саме низька самооцінка не дає учневі розкрити свої математичні здібності. Результати проведеного дослідження показали, що успішність школяра з математики залежить, не стільки від його розумових здібностей, скільки від рівня самооцінки. Якщо самооцінка низька, то учень не може розкрити свій потенціал в повній мірі і з часом втрачає інтерес до даного предмету. У зв’язку з цим фахівці радять батькам проявляти уважність до своїх дітей і зміцнювати їх віру в свої можливості.

Як показують досліди, є відмінності в підходах до вивчення математики у хлопчиків та дівчаток. Хлопчики вважають свої здібності причиною успіху, а дівчатка кажуть, що успішні завдяки своїй посидючості та наполегливій праці.

Також дівчата більше схильні до переживань з приводу невдач у вирішенні завдань з математики. Це відбувається через вплив громадської думки, згідно з яким жінки не здатні до вивчення математичних наук. У такому випадку батькам дівчат рекомендують доводити дитині, що вивчення математики дуже важливе, і ці знання допоможуть їй у подальшій самореалізації.

Тиск громадської думки на хлопчиків не таке сильне, і вони часто говорять, що немає їх провини в разі невдачі, а причина тому – погані завдання або погані вчителі.

Також вчені говорять, що самооцінку дитини можна підвищити. І навіть двієчник при правильному вихованні може почати проявляти інтерес до математичних наук, головне переконати дитину в її гарних здібностях.

Також цікаво: